Vorbe la bautura ajunse realitate…

Dupa revelion avusesem o discutie legata de lipsa asta de securitate in banci cu domnul Tamas caruia ii si dedic aceasta preluare „hot”… – deci pana la urma nu mai e discutabila naivitatea functionalilor bancari… ci un fapt.

IT & C


Un million de dolari, furati cu un virus troian

Hotii de pe internet au furat aproximativ 8 milioane de coroane (circa un milion de dolari), din conturile bancii suedeze Nordea. Infractorii au extras bani din conturile clientilor bancii dupa ce au obtinut detaliile de logare ale acestora printr-un program care se dorea a fi anti-spam.

Hotii au extras furau din conturile clientilor bancii, dupa ce obtineau detaliile de logare ale acestora printr-un virus troian. Presa suedeza a descris acest furt drept cea mai mare frauda online, informeaza BBC.

Cum s-a facut jaful online

Atacul s-a facut cu ajutorul unui program troian, numit haxdoor.ki. Acesta le era util hotilor pentru a obtine detalii despre clienti. Victimele erau convise sa descarce de pe internet acest program, dupa ce primeau un email care parea a veni din partea bancii. Odata instalat, soft-ul monitoriza activitatile online ale utilizatorului de PC.

Cand un client naviga pe pagina de internet a bancii Nordea si se loga, troianul salva toate detaliile utilizatorului. Dupa aceea afisa un mesaj cu privire la o eventuala eroare, cerand userului sa reintroduca datele de acces. Cu doua coduri de acces, hotii reuseau sa transfere bani din conturile clientilor Nordea.

O publicatie suedeza a anuntat ca politia ar fi localizat e-mailurile frauduloase ca fiind transmise din Statele Unite ale Americii si Rusia.

Reprezentantii Nordea au declarat ca au inapoiat banii celor 250 de pagubiti. Banca afectata de aceasta frauda sustine ca cei “furati” pe internet nu aveau programe anti-virus instalete pe calculatoare.

HotNews.ro, Diana Valentin, 22 ian 2007

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: