Saddam Hussein face greva foamei

Fostul presedinte irakian Saddam Hussein si coacuzati ai acestuia in dosarul uciderii a peste 100 de siiti se afla in greva foamei. Nu se stie motivul exact pentru care acestia au intrat in greva foamei, dar cert este ca au refuzat cateva mese.

Unul dintre avocatii comisiei de aparare a fostului lider irakian, a confirmat ca Saddam Hussein si coacuzatii sai sunt in greva foamei. El a subliniat ca ‘greva va continua atât timp cât cererile comisiei de aparare nu sunt intrunite, ca protectia avocatilor si garantarea unui tribunal just’, a afirmat avocatul irakian.

Saddam si principalii acuzati in acest dosar precum si avocatii acestora au boicotat luni si marti ultimele audieri ale Inaltului tribunal penal irakian.

Avocatii protesteaza impotriva neintrunirii cererilor lor, in special protectia membrilor apararii, dupa asasinarea in iunie a unuia dintre membrii sai, cel de-al treilea de la inceputul procesului, in octombrie 2005. Saddam Hussein si coacuzatii sai sunt detinuti sub garda americana intr-o tabara, in apropiere de Bagdad.(sursa rompers)

Darius_II

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: