‘Da Vinci Code’ Author Brown Takes Stand

‘Da Vinci Code’ Author Brown Takes Stand

bine, stirea este mai putin importanta si relevanta pentru mine. Nu am citit cartea, si nici macar una a acestui autor… insa de fiecare daca am avut de spus aproximativ acelasi lucruri cand naivitatea omeneasca, dezechilibrul mintal si spiritual, iresponsabilitatea unora sau altora au facut sa creeze mai mult decat un best seller din aceasta carte, respectiv un ghid in viata… sau pana mea idei despre credinta sau alte kestii….

Cartea a fost scrisa sub un singur motiv, sa devina bestseller, carea a avut si ea o tinta, majoritatea oamenilor = religia crestina, tinta minima a fost religia catolica.

Cum asa? pai catolicii sunt cei mai numerosi, si cea mai raspandita religie. Astfel atacand-o a atacat toate religile crestine, cum? Pai in stilul de atac asupra unui lider – daca omor pe ala mare, alea mici vor fi si mai usor de distrus. Si astfel sa scris o carte despre zvonuri, despre barfe, cum recunoaste autorul fara dovezi clare, palpabile… privind subiectiv unele texte din Bilbie. Nu cred ca are rost sa il citesc pe batranul Shakespeare cu „The devil can cite Scripture for his purpose.” din negostorul din venetia actul 1 scena 3 (link) desi fiind unul dintre cele mai adorate cuvinte ale englezului. Ci vreau doar sa va ganditi, ca si eu va pot da teme la fel de mari, si nefolositoare… iar atat timp cat voi dori subiectiv sa vorbeste despre ele, intr-un anumit folos… personal sau in orice alta cauza… precum si altcineva care nu va cauta obiectiv in Cuvantul lui Dumnezeu… nu are cum sa gaseasca adevarul, atat timp cat doreste mai mult sa il renege, decat o cale mai abrupta spre cadere si pierzanie.

Adevarul nu se lasa cautat decat prin Adevar…

Dar cum multi, cauta a contesta Adevarul si existenta Lui, a lui Dumnezeu, cum multi prefera sa creada orice altceva care i-ar elibera de reponsabilitatea pacatelor… da… multi ar crede conspiratia „Da Vinci Code” sau alte povesti care i-ar depasi in intelegere sau uneori imaginatie…

Luati fratilor cartea ca si o poveste, nu o luati ca si o „noua lege”, cititi mai bine Biblia, cum e ea, poate nu perfecta, poate nu neaparat Adevarul dar o cale pana acum cunoscuta cea mai apropiata spre El.

Nu-mi povestiti de lectii de viata si insusiri de sfaturi din reviste, melodii sau alte mizerii… fiti selectivi, la fel cum ati pune sub semnul intrebarii Biblia sau alte kestii uneori bune, de ce nu prodedati la fel si cu mizerile? N-am auzit de gandire mai gresita ca si asta, auzi acolo sa „Pui la indoiala Adevarul, dar sa accepti orice alta poveste”…

Darius_II

Reclame

4 răspunsuri to “‘Da Vinci Code’ Author Brown Takes Stand”

 1. A Yahoo! user Says:

  ia mai bine si citeste cartea, apoi documenteaza-te… si ai sa vezi ca nu brown a scris primul despre treburile astea..
  ce-i drept, intr-adevar trebuie luata ca o poveste… cea ce si este… mai ales spre final pare a fi film american de aventura…. dar cum ziceai..nici biblia nu este perfecta…nici completa… pentru simplu motiv ca a fost scrisa de oameni…si manipulata la fel.. eu cred ca biblia trebuie luata la fel, ca o poveste.. si urmata mai mult in esenta si nu mot a mot…

 2. Darius II Says:

  io nu am zis ca scris el primu… cat despre esenta bilbiei sunt partial de acord… pana cand esenta asta nu se indeparteaza si ea prea mult…

 3. Ce cu voi oameni buni? Daca nu credeti in adevarul Bibliei, daca Biblia e manipulata si nu inspirata… ce rost mai are credinta? Cum puteti vorbi de credinta si de Dumnezeu, nerecunoscand Biblia (care e cuvantul lui Dumnezeu)… E adevarat ca Dumnezeu s-a folosit de hagiografi, lasandu-le uzul ratiunii, dar ei au scris sub inspitatia Duhului Sfant.
  Iar cartea daca o citesti pentru a gasi in ea raspunsuri… iti pierzi timpul. E un fleac care datirita mass-mediei a reusit sa faca multa valva! Sunt si romane mai scandaloase (cum ar fi „Isus omul”) in fata carora Biserica nu a luat pozitie… nu pot sa nu ma intreb „de ce?”

 4. A Yahoo! user Says:

  AMIN! cu cat eu om e mai prost si incult, cu atat incearca sa para mai inteligent fata de ceilalti incercand sa faca dezbateri aparent inteligente, folosid citate din Coelho si Codul lui Da Vinci.

  aaa…la fel si cu Butterfly Effect (filmul) 😛

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: