Sufletul… Etern?

Am primit astazi intrebarea… sau poate afirmatia… retorica? din partea doamnei prof I.C.

SufletulEtern ?

Raspunsul meu, intarirea sau nu a afirmatiei se poate ascunde in urmatoarea poveste pe care am zapacit-o mai demult legata de intrebarea(sau intrebarile):

Daca Dumnezeu este atat de puternic si nu ii convine raul de ce nu se scapa de el o viata intreaga, in sensul sa il omoare… de ce i leaga in lanturi si povesti de genu? Sau daca scopul raului este sa se scape total de bine, sau a binelui total de rau?

In principiu ma refeream la ingenunchiarea pe vecie a raului, dar ca si „moarte„.

Originea sau mai bine zis natura raului este tot cereasca, angelica… sunt entitati care nu au cunoastere de inceput, viata sau moarte… sunt insa produsi… creati… de o natura foarte apropaita de Dumnezeu, daca nu chiar parte din expresia lui de lumina. Tot asa nici ingerul rau nu poate cunoaste moarte poate si din mai multe motive:

1) balanta echilibrului dintre bine si rau trebuie sa existe pentru a identifica sau diferentia pe unul de celalalt

2) un creat angelic nu moare sau nu trece prin moarte… de fapt moartea este cunoscuta doar oamenilor, ca un finit al vietii pe pamant, a vietii trupesti… moartea fiind de fapt nu mai mult o functie de incetare a vietii specificata tind sa cred unui anume inger(care este un inger bun in slujba lui Dumnezeu, nu ingerul razvratit, sau duhul necurat cum cred altii – de fapt mare parte a religilor considera ca este un zeu sau un inger al mortii, in teologia Islamica si Muslima Azrael este numele acestui inger a carui funtie este sa scrie in cartea vietii, iar stergerea din cartea vietii inseamna moarte, in Crestinism ingerul mortii este schimbat deseori ca functie intre urmatorii ingeri, nume Mihael, Gabriel, Sammael, Sariel. – de fapt este un archangel ).. Si atunci cum sa cunoasca cineva moartea care nu a fost trecut nicodata in cartea vietii ci exista fara de ea. De fapt…. este un „creat”. Iar dintre toate procesele cele mai grele, sau imposibile, utopice sau cu adevarat inexistente este „ne-crearea” sau „un-crearea”. (o alta paranteza ar sluji la periculoasa intrebare pentru cei „razvratitzi” daca sau nu ingerul razvratit, duhul rau nu lucreaza de fapt tot la comanda sau voia lui Dumnezeu)

Tot asa si noi avem un suflet de aceiasi origine cu Dumnezeu si materia Divina, indiferent de actiunile noastre si amprentele care le lasam asupra lui el va exista vesnic, etern.. precum uncrearea este dovedita inexistena in descrierea domeniului etern…. desi… nu este imaginabil pentru om ce inseamna sa fi mai degraba creat si totusi nu in locurile de dragoste si lumina a lui Dumnezeu.

Darius_II

recomand http://lightcolortime.com/ ca si o galerie web de poze de picturi mai „interesante”…

http://www.petitiononline.com/00769200/petition.html
Anunțuri

3 răspunsuri to “Sufletul… Etern?”

  1. A Yahoo! user Says:

    cool picture wish I could understand romanian!

  2. A Yahoo! user Says:

    De fapt ce e bine si ce e rau? Cine hotaraste? Religia? Societatea?

  3. ehhhh hai ca iti scriu daca vrei un articol pe tema asta… cum scap si eu de viata asta a examenelor…. nu de alta…
    dar mai am maine in 12 la APS, apoi in 19, 20, 2x 23 si inca 2 oarecum pe parcurs…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: