Omogenizarea personalitatilor / Drumul spre robie / Hiperindividualism sau deloc / Mediul vs. Media

Înainte sa sărim in focul subiectului sa ne legam o secunda analitic de mediu. Clar o secunda sau cat este nevoie sa subliniem efectul critic, permanent si sigur pe care mediul îl are asupra individului, asupra personalitatii acestuia.

            Spunem mediu atunci când ne referim la ansamblul factorilor sociologici si fizici cu care interactioneaza, care influenteaza comportamentul si dezvolatarea individului. Frecventa cu care o face, insa nu doar ea, imparte in doua acest ansamblu:

            – proxiumal

            – distal

            Mediul proximal reprezinta caminul dezvoltarii si evolutiei individului. Caracterizat prin capacitatea marita de influentare sau amprenta cea mai produnda asupra personalitatii. Manifestandu-se ca o sursa a actiunilor, a comportamentului, a dezvolatarii personalitatii. El sublinieaza un sentiment de autoacceptare, de permisibilitate a influentelor, actiunilor proxime.

            Mediul distal apare mai mult ca un spatiu unde individul isi revendica personalitatea, isi reflecta rezonanta sau nu a ideilor. Colorat cu exteriorizarea, sustinerea influentelor proximale se cizeleaza afectand sau nu societatea/mediul cu care interactioneaza.

 

 

            In scurte cuvinte mediul afecteaza, se inscrie permanent psihic, fizic in dezvoltarea individului, a personalitatii cu sensul ca el nu se poate uita si influenteaza activ toata viata, chiar daca procentajul este foarte oscilant, major sau nesemnificativ.

           

            Daca pana acum situatia mediului proximal si a celui distal era semnificativ separata/colorata. ASTAZI pozitile acestora fuzioneaza ciudat, mai mult mediul distal intra tot mai mult in domeniul celui proximal si invers; ca si o ofensiva a mediului distal si necesitatea unei lupte de aparare din partea celui proximal.

 

            Lumea, exteriorul, ocazionalul doreste sa fie prezent si influenteaza agresiv mai mult individul fata de ceea ce era normal sa sa fie facut de familie, camin, interiorul, frecventul.

 

            Cum se intampla toate acestea?

            Psihologie multa investita pentru a manipula individul ca si un produs, continuu consumator, client. MEDIA.

 

             De ce?

             …

Un răspuns sa “Omogenizarea personalitatilor / Drumul spre robie / Hiperindividualism sau deloc / Mediul vs. Media”

  1. don’t walk the streets..the MEDIA is out there!!!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: